CSR - Társadalmi felelősségvállalás


E-TRUCK

Megtettük az első lépéseket.

Joggal nevezhetjük magunkat a környezetvédelem élharcosának a fuvarozásban. Magyarországon és Európában is egyedüliként helyeztünk forgalomba teljesen elektromos hajtással működő járműszerelvényeket a közúti áruszállításban.

Hisszük és elkötelezettek vagyunk abban, hogy meg lehet és meg tudjuk védeni a környezetünket. Példát akarunk mutatni az embereknek azzal, hogy az általuk megvásárolt termékeket "nyom" nélkül szállítjuk a boltok polcaira, és ezzel együtt motiválni őket a környezettudatos és átgondolt végfelhasználásra.

A hitvallásunk hangok, zajok, nyomok nélkül építeni a jövőt.

Társadalmi elkötelezettség

A globális, illetve a lokális közösségek aktív tagjaként Köteleződtünk el a társadalmi érdekek- és szerepvállalások mellett.
Nagyra értékeljük munkatársaink egyéni, illetve a vállalat nevében végzett jótékonysági tevékenységét függetlenül, hogy egy sms árával, vagy egy közösen összegyűjtött, kamionnyi méretű plüss játékkal járulnak hozzá a rászorulók mindennapjainak jobbá tételéhez.
Központilag összefogva koordináljuk a régiókon átnyúló adományokat, hogy a nem várt nehézségekkel szembesülő területek és családok gyors segítséghez juthassanak.A vállalat rövidtávú terveiben szerepel egy saját alapítvány létrehozása is, hogy a felajánlott 1%-ok célba juttatását a leghatékonyabb módon valósíthassuk meg.

Környezet

Társaságunk innovatív és környezettudatos megoldásain túl, hisz az egyéni felelősségvállalás és aktív szerepvállalás erejében. Fontosnak tartjuk, hogy a hétköznapjaink részévé váljon a környezetvédelemért és fenntartható jövőért való tevőleges cselekvés. Cégcsoportunk "aktívan a környezetünkért" elnevezésű projektje kifejezetten arra koncentrál, hogy az égiszünk alá tartozó, folyamatosan bővülő munkavállalói állománynak mind elméleti szintű oktatást (tudatos élelmiszerfogyasztás, hatékony energiafelhasználás), mind tettekben megnyilvánuló programokat szervezzen (faültetés, közös hulladékgyűjtés).

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy ne csak munkavállalóink ismereteit bővítsük környezetünk megóvásának érdekében, hanem vállalati szinten is irányt mutassunk a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozva. A jelenleg rendelkezésünkre álló legújabb, környezetbarát technológiák alkalmazásával üzemeltetjük ingatlanjainkat, telephelyeinket (napkollektorok alkalmazása, tisztított víz felhasználása, vegyszermentes takarítás, szelektív hulladékgyűjtés).
Hiszünk abban, hogy a kollektív felelősség környezetünkért az egyéni felelősség felismerésében gyökerezik. Hiszen mint tudjuk, " Kis lépés az embernek.."

Eszközállomány

Az összes rendelkezésünkre álló gépjármű a legkorszerűbb EURO6 -os emissziós normáknak felel meg, így a lehető legkevesebb káros anyagot juttatják a levegőbe.
460-510 LE közötti teljesítményük révén erőlködés nélkül érik el az utazási sebességet, ezzel is redukálva a környezetbe jutó CO2 mennyiségét.
Csak olyan üzemanyagot használunk, amelynek csökkentett szulfur tartalma van.
Sofőreink részére időszakos vezetéstechnikai tréningeket tartunk, amik során képzett mesterpilóták oktatják le őket az üzemanyag hatékony és preventív vezetési stílusra. A gépjárművezetők havi vezetési stílusát telematikai szoftver segítségével kielemezzük és az üzemanyag megtakarító kollégákat jutalmazzuk.
Ugyanezen program segítségével monitorozzuk a fékezést hatékonyságot is, célunk a minél kevesebb kopó alkatrész felhasználása.
Havonta ellenőrizzük járműveink gumiabroncsait, a megfelelő minőségű, keménységű abroncs és futófelület nem csak biztonságos, de üzemanyag hatékony is.
Útvonal optimalizálás: konténeres fuvarszervezés során kollégáink törekednek a hatékony kapacitás kihasználásra. Import konténeres lerakodás után azonos egységrakományképző eszközzel állunk át export berakó állomásokra. Ezzel rengeteg üres km futást, vezetési időt és konténertermináli várakozási időt tudunk spórolni.